Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel äggsallad

Salladen passar till sillarna. Ost och kokt potatis är också gott till.

Enkel äggsalladEnkel äggsalladEnkel äggsallad
Enkel äggsallad Foto: Ulrika Ekblom

Enkel äggsallad

  • 15ägg- gärna ekologiska
  • 0,5 litenpurjolök
  • 1 litenrödlök
  • 1 mskdill- hackad
  • 10salladsblad- krispiga
  • 3 mskrapsolja- kallpressad
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull och koka upp. Koka äggen ca 6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala äggen och bryt sedan isär dem med fingrarna. Lägg dem i en serveringsskål.

  2. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och skiva löken tunt. Blanda ägg, purjolök, rödlök, dill och sallad. Ringla över olja och strö på salt och peppar. Vänd runt försiktigt. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?