Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

English muffins

English muffins passar utmärkt till brunchen, nyrostade med sylt och smör eller till eggs benedict med skinka, pocherade ägg och hollandaisesås.

English muffins
English muffins
English muffins
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 dl4-kornskross- (Saltå kvarn)
  • 4 dlmjölk
  • 50 gjäst
  • 5,5 dlrågsikt- (300 g)
  • 5,5 dlvetemjöl special- (330 g)
  • 2ägg
  • 2 msksmör- rumsvarmt
  • 1 mskströsocker
  • 2 tsksalt

Panering

  • 2 dlgrahamsgryn- och mannagryn

Gör så här

  1. Koka 4-kornskrosset i vatten ca 10 min. Häll av i sil och låt krosset kallna.

  2. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt rågsikt, vetemjöl, 4-kornskross, ägg och tärnat smör. Arbeta degen smidig ca 10 min i hushållsmaskin. Tillsätt socker och salt när 1 minut återstår.

  3. Lägg degen i en lätt oljad bunke och låt jäsa under bakduk ca 1 timme.

  4. Skrapa ut degen på lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till en platta, 1–2 cm tjock. Stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter.

  5. Häll grahamsgrynen på ett fat. Spraya degrundlarna med vatten ur en sprayflaska och vänd dem i grynen. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 45 min.

  6. Värm en torr stekpanna och stek bröden på låg medelvärme ca 3 min på vardera sida, tills de fått fin färg och blivit genomgräddade. Lägg på galler för att svalna.

Vad tyckte du om receptet?