Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
English muffins passar utmärkt till brunchen, nyrostade med sylt och smör eller till eggs benedict med skinka, pocherade ägg och hollandaisesås.
Koka 4-kornskrosset i vatten ca 10 min. Häll av i sil och låt krosset kallna.
Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt rågsikt, vetemjöl, 4-kornskross, ägg och tärnat smör. Arbeta degen smidig ca 10 min i hushållsmaskin. Tillsätt socker och salt när 1 minut återstår.
Lägg degen i en lätt oljad bunke och låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
Skrapa ut degen på lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till en platta, 1–2 cm tjock. Stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter.
Häll grahamsgrynen på ett fat. Spraya degrundlarna med vatten ur en sprayflaska och vänd dem i grynen. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 45 min.
Värm en torr stekpanna och stek bröden på låg medelvärme ca 3 min på vardera sida, tills de fått fin färg och blivit genomgräddade. Lägg på galler för att svalna.