Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den engelska rostbiffen har något hårdare stekt yta och är lite rödare i mitten än den franska som är stekt på lägre temperatur i ugnen.
Sätt ugnen på 175 grader.
krydda köttet med salt och peppar. Stek det runtom i smör och lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen längst ner i ugnen i cirka 1 timme, tills köttet har en innertemperatur på cirka 60 grader. linda in köttet i aluminiumfolie och låt det vila i cirka 15 minuter, så att köttsaften inte rinner ut.
Sila av stekskyn, värm den och servera till köttet. Skär upp köttet i tunna skivor precis före servering.
Potatissallad med senapsdressing: Vispa ihop senap och vinäger och droppa i oljan och vispa kraftigt under tiden.
Tärna potatisen och lägg den i en stor skål.
Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs löken i smör. Lägg löken i skålen med potatisen.
Skär zucchinin i halvmånar och stek i lite olja, salta och peppra. Lägg i skålen med potatisen.
Strimla purjolöken och fräs i lite smör. Lägg i spenaten tillsammans med edamamebönor och ärtor. Vänd ner potatisen med de stekta grönsakerna och fräs allt under omrörning, salta och peppra. Häll upp den varma salladen i en stor skål. Häll över dressingen och vänd runt.
Lägg några spenatblad på ett stort fat och lägg på potatissalladen och rostbiffen.
Recept från Mitt kök