Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Engelsk rostbiff med varm potatissallad

Den engelska rostbiffen har något hårdare stekt yta och är lite rödare i mitten än den franska som är stekt på lägre temperatur i ugnen.

Engelsk rostbiff med varm potatissallad
Engelsk rostbiff med varm potatissallad
Engelsk rostbiff med varm potatissallad
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,2 kgrostbiff
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • smör- till stekning

Potatissallad

  • 8potatisar- nykokta, skalade
  • 2gula lökar- eller röda
  • 1zucchini
  • 0,5purjolök
  • 100 gspenat- spar några blad till garnering
  • 1 dledamamebönor- (sojabönor) eller gröna ärtor
  • smör och olja- till stekning

Senapsdressing

  • 3 msksenap
  • 1,5 mskrödvinsvinäger
  • 4 mskrapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. krydda köttet med salt och peppar. Stek det runtom i smör och lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen längst ner i ugnen i cirka 1 timme, tills köttet har en innertemperatur på cirka 60 grader. linda in köttet i aluminiumfolie och låt det vila i cirka 15 minuter, så att köttsaften inte rinner ut.

  3. Sila av stekskyn, värm den och servera till köttet. Skär upp köttet i tunna skivor precis före servering.

  4. Potatissallad med senapsdressing: Vispa ihop senap och vinäger och droppa i oljan och vispa kraftigt under tiden.

  5. Tärna potatisen och lägg den i en stor skål.

  6. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs löken i smör. Lägg löken i skålen med potatisen.

  7. Skär zucchinin i halvmånar och stek i lite olja, salta och peppra. Lägg i skålen med potatisen.

  8. Strimla purjolöken och fräs i lite smör. Lägg i spenaten tillsammans med edamamebönor och ärtor. Vänd ner potatisen med de stekta grönsakerna och fräs allt under omrörning, salta och peppra. Häll upp den varma salladen i en stor skål. Häll över dressingen och vänd runt.

  9. Lägg några spenatblad på ett stort fat och lägg på potatissalladen och rostbiffen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök