Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Engelsk fruktkaka

Recept på engelsk fruktkaka. Kakan blir bara bättre om den får ligga till sig. Packa i folie och förvara i kyl.

Engelsk fruktkakaEngelsk fruktkakaEngelsk fruktkaka
engelsk fruktkaka

Ingredienser

  • 150 gfikon- torkade
  • 3 mskkonjak
  • 200 gsmör- eller margarin
  • 3 dlfarin- brun
  • 4ägg
  • 1 dlrussin
  • 15cocktailbär- halverade röda
  • 0,5 tsknejlikor
  • 1 krmmuskotnöt- malen
  • 1 mskkanel
  • 1 tskingefära
  • 1citron- rivet skal
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Smörj och bröa en brödform, ca 1 1/2 liter.

  3. Skär fikonen i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt dem stå och dra ett par timmar.

  4. Rör matfettet och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

  5. Blanda i russin, cocktailbär, fikonen med sin konjak, kryddorna och citronskalet. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen.

  6. Grädda på galler i botten av ugnen 1 1/4–1 1/2 timme.

  7. Skär till ett täcke av vit marsipan. Se till att det är bredare än kakan så att det hänger ned lite på långsidorna. Färga två bitar marsipan i rött och grönt, forma sedan till järneksblad och -bär och placera ovanpå det vita täcket.

Vad tyckte du om receptet?