Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på engelsk fruktkaka. Kakan blir bara bättre om den får ligga till sig. Packa i folie och förvara i kyl.
Sätt ugnen på 150°.
Smörj och bröa en brödform, ca 1 1/2 liter.
Skär fikonen i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt dem stå och dra ett par timmar.
Rör matfettet och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
Blanda i russin, cocktailbär, fikonen med sin konjak, kryddorna och citronskalet. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen.
Grädda på galler i botten av ugnen 1 1/4–1 1/2 timme.
Skär till ett täcke av vit marsipan. Se till att det är bredare än kakan så att det hänger ned lite på långsidorna. Färga två bitar marsipan i rött och grönt, forma sedan till järneksblad och -bär och placera ovanpå det vita täcket.