Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hemgjorda energibars. Riktigt goda och lite ”sticky” bars med jordnötssmör som är perfekta att ha i en låda i väskan. I frö- och nötväg kan man förstås blanda i lite vad som finns hemma i skafferiet. Jordnötssmöret går fint att byta ut mot annat nötsmör.
Sätt ugnen på 175°. Blanda mandel, frön och kokos på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 10–15 min tills de fått lite färg. Rör om då och då.
Mixa samman dadlar, russin, jordnötssmör, kokosolja, vatten och salt. Blanda i mandel, frön och kokos.
Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en ca 2 cm tjock rektangel. Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar. Packa i en burk, med smörgåspapper emellan, och ta med på vinterpicknicken.
Läs också: