Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Energibars med kokos, mandel och jordnötssmör

Recept på hemgjorda energibars. Riktigt goda och lite ”sticky” bars med jordnötssmör som är perfekta att ha i en låda i väskan. I frö- och nötväg kan man förstås blanda i lite vad som finns hemma i skafferiet. Jordnötssmöret går fint att byta ut mot annat nötsmör.

Energibars med kokos, mandel och jordnötssmör
Energibars med kokos, mandel och jordnötssmör
Energibars med kokos, mandel och jordnötssmör
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dlsötmandel
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlpumpafrön
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 0,5 dlvita sesamfrön
  • 0,5 dlriven kokos
  • 150 gdadlar- urkärnade
  • 1 dlrussin
  • 3 mskjordnötssmör
  • 2 mskkokosolja
  • 1 mskvatten
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mandel, frön och kokos på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 10–15 min tills de fått lite färg. Rör om då och då. 

  2. Mixa samman dadlar, russin, jordnötssmör, kokosolja, vatten och salt. Blanda i mandel, frön och kokos.

  3. Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en ca 2 cm tjock rektangel. Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar. Packa i en burk, med smörgåspapper emellan, och ta med på vinterpicknicken.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: