Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Endivesallad med fetaost, valnötter och honungsvinägrett

Servera som förrätt eller på en tallrik vid sidan om huvudrätten.

Endivesallad med fetaost, valnötter och honungsvinägrettEndivesallad med fetaost, valnötter och honungsvinägrettEndivesallad med fetaost, valnötter och honungsvinägrett

Ingredienser

  • 1 påsevalnötskärnor- (50 g)
  • 1 storendive- eller 2 små, gul eller röd (ca 150  g)
  • 0,5 påsefriséesallad- eller rucola (à ca 80 g)
  • 100 gfetaost

Vinägrett

  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 tskhonung- flytande
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskolivolja

Tillbehör

  • surdegsbaguette

Gör så här

  1. Rosta valnötskärnorna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Lägg endivblad och sallad på tallrikar.

  2. Garnera med osten, delad i mindre bitar, och valnötskärnor. Ställ salladen svalt till serveringen.

  3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda den över salladen precis före serveringen. Servera med rostad surdegsbaguette.

Vad tyckte du om receptet?