Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Endiveblad med ädelostkräm och pepparkakssmul

Krispigt, knaprigt, lent, salt, sött och bittert på en och samma gång! Lägg gärna endivebladen i iskallt vatten en stund om du vill ha dem extra krispiga. Låt torka på en ren kökshandduk och toppa med allt gott. Köp färdigrostade och skalade hasselnötter, eller rosta själv i en torr panna om du vill.

Endiveblad med ädelostkräm och pepparkakssmul
Endiveblad med ädelostkräm och pepparkakssmul
Endiveblad med ädelostkräm och pepparkakssmul
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1endive
  • 140 gädelost
  • 100 gnaturell färskost
  • 0,5 dlhasselnötter- rostade
  • 2pepparkakor
  • 1 mskgranatäppelsirap- eller balsamvinäger

Garnering

  • örter- t ex oxalis, ev

Gör så här

  1. Plocka av endivebladen ett och ett från sin stam. Lägg dem på ett serveringsfat.

  2. Mosa samman ädelost och färskost. Fördela röran på endivebladen.

  3. Grovhacka hasselnötterna och smula sönder pepparkakorna. Strö nötter och kaksmul på endivebladen. Ringla på granatäppelsirap. Toppa gärna med någon ört, t ex oxalis.

Vad tyckte du om receptet?