Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Endive med fikonsalsa

Genom att servera salsan på endiveblad blir det en plockvänlig variant av sallad.

Endive med fikonsalsa
Endive med fikonsalsa
Endive med fikonsalsa
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 stendiver

Fikonsalsa

  • 25 gvalnötter
  • 3 stfikon- torkade
  • 1 stpäron
  • 2 stselleristjälkar- späda
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med salsan. Grovhacka nötterna.

  2. Skär fikon och päron i små bitar och strimla sellerin.

  3. Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  4. Ta loss endivebladen och lägg en klick salsa på varje blad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök