Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Endivblad med st agur, vinägerkokt rödlök och valnötter

Hittar du inte saint agur-ost kan den ersättas med annan blåmögelost.

Endivblad med st agur, vinägerkokt rödlök och valnötter
Endivblad med st agur, vinägerkokt rödlök och valnötter
Endivblad med st agur, vinägerkokt rödlök och valnötter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1endive
  • 1rödlök- liten
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 100 gsaint agur-ost
  • 25 gvalnötter

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt sjuda ca 3 min och sedan svalna.

  2. Skär osten i bitar. Grovhacka nötterna.

  3. Lossa bladen från endiven och lägg dem på ett fat. Lägg osten i bladen och toppa med ljummen lök och valnötter.

Vad tyckte du om receptet?