Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enchiladas med oumph

Recept på enchiladas med oumph. Oumph är en vegetarisk produkt som tillverkas av sojabönor som valsas till stora flagor. I smak och konsistens påminner det om kyckling. Oumph kan ­ersättas med quorn.

Enchiladas med oumphEnchiladas med oumphEnchiladas med oumph
Recept på enchiladas med oumph. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 påseoumph med g­rillsmak- fryst, (280 g)
  • 2röda paprikor
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 dltomatpuré
  • 2 dlvatten
  • 1 pkttortillabröd- (340 g)
  • 100 gost- riven
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlgräddfil
  • 200 gsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Stek oumphen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt paprika, lök och vitlök och låt steka med ca 2 min. Rör i tomatpurén och häll på vattnet. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och låt sjuda ca 5 min.

  3. Fördela röran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Servera enchiladas med gräddfil och sallad.

Vad tyckte du om receptet?