Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enchiladas med kyckling

Recept på enchiladas med kyckling. Fyllda enchiladas passar både stora och små. Dubbla satsen och bjud in grannarna. 

Enchiladas med kycklingEnchiladas med kycklingEnchiladas med kyckling
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2paprikor- gul och röd
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskpaprikapulver- rökt
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 förptomater- krossade (500 g)
  • 1 dltomatsalsa- från burk
  • 1 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 förptortillabröd- gärna med majs (ca 340 g)
  • 2,5 dlcheddarost- riven, eller annan ost som smälter bra

Garnering

  • 1 dlgräddfil
  • koriander- hackad

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, gärna grill. Strimla kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. 

  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp kycklingen på ett fat. Fräs grönsakerna i stekpannan ca 3 min. Blanda ner kycklingen och krydda med paprikapulver, spiskummin, koriander, salt och peppar. Häll över krossade tomater, salsa och vatten och smula i buljongtärningen. Låt puttra ca 5 min.

  3. Fördela hälften av kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Strö på osten.

  4. Gratinera enchiladan mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. 

  5. Ringla gräddfil på enchiladan och strö över koriander. Servera med sallad. 

Vad tyckte du om receptet?