Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enchiladas med gurk- och koriandersallad

Recept på enchiladas med gurk- och koriandersallad. Enchiladas är en texmex-favorit. En perfekt genväg till sås med hetta är att använda krossade tomater med chilismak.

Enchiladas med gurk- och koriandersallad
Enchiladas med gurk- och koriandersallad
Enchiladas med gurk- och koriandersallad
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 800 gnötfärs
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 2 tskpaprikapulver
  • 2 förptomater- krossade med chilismak ( 500 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Enchiladas

  • 8tortillabröd- (340 g)
  • 50 gost- riven

Gurksallad

  • 1gurka
  • 1 krukakoriander
  • 1lime
  • 1 mskrapsolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  2. Fyll tortillabröden med hälften av köttfärssåsen och rulla ihop.  Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen 12–14 min. Ställ resten av såsen i kyl.

  3. Skär gurkan i tärningar. Hacka koriandern. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Blanda gurka, koriander och lime med olja och salt.

  4. Servera enchiladan med gurk­salladen.

Vad tyckte du om receptet?