Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 32g
Kolhydrater: 0g
Recept på enchiladas med gurk- och koriandersallad. Enchiladas är en texmex-favorit. En perfekt genväg till sås med hetta är att använda krossade tomater med chilismak.
Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
Fyll tortillabröden med hälften av köttfärssåsen och rulla ihop. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen 12–14 min. Ställ resten av såsen i kyl.
Skär gurkan i tärningar. Hacka koriandern. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Blanda gurka, koriander och lime med olja och salt.
Servera enchiladan med gurksalladen.