Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enchiladas med fläsk och majs – en krämig variant på tacos

Recept på enchiladas med fläsk och majs. En variant på favoriträtten tacos! Den krämiga fyllningen rullas in i mjuka tortillabröd.

Enchiladas med fläsk och majs – en krämig variant på tacos
Enchiladas med fläsk och majs – en krämig variant på tacos
Enchiladas med fläsk och majs – en krämig variant på tacos
Recept på enchiladas med fläsk och majs Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gfläsk- t ex färsk skinka eller benfri kotlett
  • 1 msksmör
  • 1 påsetacokryddmix- (40 g)
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 1 dlvatten
  • 1 burkmajs- (340 g)
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 100 gost- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlrostad lök
  • 1 förptortillabröd- (340 g)

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär köttet i strimlor. Stek det i smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i tacokryddan och tillsätt krossade tomater och vatten. Låt puttra 3–4 min. Låt majsen rinna av och blanda ner den i pannan.

  2. Blanda lätt crème fraiche med 50 g riven ost och salt. Blanda 50 g ost med den rostade löken. 3.  Fördela skinkröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Bred crème fraiche-röran på rullarna och strö över ost- och lökblandningen.

  3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min, tills osten smält och fått fin färg. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?