Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enbärssnaps med citron och gurka passar bra till sillen på julbordet. Enbärs-essensen ska dra 3 dagar i rumstemperatur, och kan sedan sparas 1 vecka i kylen.
Enbärsessens: Stöt enbären och blanda dem och honung med 1 dl av spriten. Låt stå 3 dygn i rumstemperatur.
Sila. Blanda essensen med resterande brännvin. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort skalet i tunna remsor. Häll snapsen över citronskal och gurka i en flaska när den ska serveras.
Plocka bort citronskal och gurka och tillsätt eventuellt nya vid servering om du vill ha en vacker flaska.