Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enbärssnaps med citron och gurka

Enbärssnaps med citron och gurka passar bra till sillen på julbordet. Enbärs-essensen ska dra 3 dagar i rumstemperatur, och kan sedan sparas 1 vecka i kylen.

Enbärssnaps med citron och gurkaEnbärssnaps med citron och gurkaEnbärssnaps med citron och gurka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 flaskabrännvin special- (35 cl)
  • 10enbär
  • 12 mskhonung- flytande
  • 1citron
  • 2 remsorgurka- hyvlade

Gör så här

  1. Enbärsessens: Stöt enbären och blanda dem och honung med 1 dl av spriten. Låt stå 3 dygn i rumstemperatur.

  2. Sila. Blanda essensen med resterande brännvin. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort skalet i tunna remsor. Häll snapsen över citronskal och gurka i en flaska när den ska serveras.

  3. Plocka bort citronskal och gurka och tillsätt eventuellt nya vid servering om du vill ha en vacker flaska.

Vad tyckte du om receptet?