Läs också:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här får enbär, silverlök, rosmarin eller dragon och en skvätt gin smaksätta sillen. Om man vill kan man tillsätta lite rivet citronskal i lagen.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela léer.
Rör ihop ättikspriten, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp. Tillsätt gin och enbär.
Skala och skiva silverlöken tunt med en mandolin.
Varva sillen och löken i en glasburk. Häll på lagen. Lägg i rosmarinen eller dragonen. Sätt ett lock på burken och låt sillen dra i minst 4 timmar.
Förvara sillen i kylen.
Läs också:
Recept från Mitt kök