Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enbärsmarinerad ansjovis

Med enbär och timjan får ansjovis en vild smak.

Enbärsmarinerad ansjovisEnbärsmarinerad ansjovisEnbärsmarinerad ansjovis
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 burkaranjovisfilé- à 125 g

Marinad

  • 1,5 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 krmvitpeppar- nystött
  • 8 stenbär- stötta
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 2 msktimjanblad- färska

Till garnering

  • ägg- hårdkokta

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av och lägg den på ett fat med kant.

  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över ansjovisen. Täck över och låt stå i kylen någon timme. Garnera med äggklyftor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök