Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Viltsmak och enbär är en klassisk kombination. Köttbullarna kan göras i förväg och frysas. Värm dem i ugn eller stek dem försiktigt i stekpanna med en klick smör.
Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör tills den mjuknat. Låt kallna. Blanda ströbröd med grädde och låt svälla ca 5 min.
Blanda ner lök, ägg och kryddor i ströbrödsblandningen. Tillsätt färsen och blanda till en smidig smet.
Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat. Ställ fatet i kylen 15–20 min.
Bryn köttbullarna i omgångar i 2 msk smör tills de får fin färg och är genomstekta.