Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enbärskryddade viltköttbullar

Viltsmak och enbär är en klassisk kombination. Köttbullarna kan göras i förväg och frysas. Värm dem i ugn eller stek dem försiktigt i stekpanna med en klick smör.

Christian Fredriksson
Enbärskryddade viltköttbullar
Enbärskryddade viltköttbullar
Enbärskryddade viltköttbullar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 700 gviltfärs
  • 1gul lök
  • 2 msksmör- + 2 msk
  • 2 mskströbröd
  • 1 dlvispgrädde
  • 1ägg
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 10enbär- krossade

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör tills den mjuknat. Låt kallna. Blanda ströbröd med grädde och låt svälla ca 5 min.

  2. Blanda ner lök, ägg och kryddor i ströbrödsblandningen. Tillsätt färsen och blanda till en smidig smet.

  3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat. Ställ fatet i kylen 15–20 min.

  4. Bryn köttbullarna i omgångar i 2 msk smör tills de får fin färg och är genomstekta.

Vad tyckte du om receptet?