Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enbärskryddad svampjansson

En smakrik och krämig vego–jansson med svamp, enbär, timjan och västerbottensost.

Enbärskryddad svampjanssonEnbärskryddad svampjanssonEnbärskryddad svampjansson
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3gula lökar
  • 250 gchampinjoner- färska
  • smör- eller vegetabiliskt margarin
  • 8enbär- stötta
  • 2 tsktimjan
  • 2 tskkinesisk soja
  • 1 kgpotatis- av mjölig sort
  • 3 dlvästerbottensost- grovriven
  • salt
  • peppar- nymald
  • 3 dlmatlagnings–sojagrädde- 15% fett
  • 23 mskströbröd

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skiva svampen. Mjukstek löken och svampen i smör. Låt enbär och timjan fräsa med mot slutet. Blanda i soja.

  2. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.

  3. Varva potatis, svampfräs och ost i en smord ugnsfast form. Salta och peppra lite mellan lagren. Häll på grädde. Strö över ströbröd och klicka på 2 msk smör.

  4. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i mitten av ugnen 45–50 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök