Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enbärs- och rosmarinsill

Enbärs- och rosmarinsill håller ca 5 dagar i kylen.

Enbärs- och rosmarinsill
Enbärs- och rosmarinsill
Enbärs- och rosmarinsill
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 burkarinläggningssill- (à 420 g)
  • 3 mskättiksprit- (12 %)
  • 1,75 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskenbär
  • 1 tsksvartpepparkorn
  • 1 mskrosmarin
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Koka upp ättika, vatten, socker, enbär och peppar. Ta av och låt svalna tills lagen är ljummen. ­Tillsätt rosmarin och persilja och ställ lagen i kylen tills den kallnat.

  2. Låt sillen rinna av. Lägg den i lagen. Låt stå i kylen 2 dygn.

  3. Ta upp sillen och skär den i bitar. Lägg tillbaka sillen i lagen före servering.

Vad tyckte du om receptet?