Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enbärs- och ingefärssill

Recept på enbärs- och ingefärssill. Den färska ingefäran ger sillen ett lyft.

Enbärs- och ingefärssill
Enbärs- och ingefärssill
Enbärs- och ingefärssill

Ingredienser

  • 2 burkarinläggningssill- (à 420 g)

Lag

  • ingefära- 2 cm färsk (15 g)
  • 1lök- gul
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 10enbär- krossade
  • 5vitpepparkorn- krossade
  • 1lagerblad

Garnering

  • rosmarin
  • enbär

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran grovt. Skala och skiva löken. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt lagen kallna.

  2. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 cm sneda skivor. Lägg sillen i en burk och häll över den kalla lagen. Ställ kallt 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?