Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Empanadillas med tonfisk


Empanadillas är små frasiga piroger som egentligen kan fyllas med vad som helst. Pirogerna kan förberedas i god tid men grädda dem så sent som möjligt före servering.

Empanadillas med tonfisk

Empanadillas med tonfisk

Empanadillas med tonfisk

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 rullarsmördeg- kyld
  • 1ägg
  • sesamfrön- gärna svarta

Fyllning:

  • 1 burktonfisk i vatten- 185 g
  • 1rödlök
  • 1ägg- hårdkokt
  • 0,5 dlgröna oliver- gärna med citronfyllning
  • 1röd chili
  • 100 gphiladelphia
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Låt tonfisken rinna av. Hacka lök, ägg och oliver. Kärna ur och hacka chilin. Blanda ingredienserna till fyllningen.­ Smaka av med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut rundlar av smördegen med ett glas, cirka 10 centimeter i diameter.­ Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.­

  3. Lägg en sked av tonfiskröran på ena halvan av varje rundel. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik över degen till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och strö på sesamfrön.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök