Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Empanadillas är frasiga och lättätna små paket av smördeg. Detta är en variant med en salt och krämig fyllning av manchego och kapris.
Hacka sardeller och kapris. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut rundlar av smördegen, 7–8 centimeter i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela röran på ena halvan av varje rundel. Vik över degen till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Servera nygräddade.
Recept från Mitt kök