Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Empanadillas med sardeller och paprika

Empanadillas är frasiga och lättätna små paket av smördeg. Detta är en variant med en salt och krämig fyllning av manchego och kapris.

Empanadillas med sardeller och paprika
Empanadillas med sardeller och paprika
Empanadillas med sardeller och paprika
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • 1ägg
  • sesamfrön- gärna svarta och vita

Fyllning

  • 3 stsardeller
  • 1 mskkapris
  • 3 mskkesella
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 1 dlmanchego- finriven
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 3 mskpaprika- fintärnad röd
  • 2 krmtabasco
  • salt

Gör så här

  1. Hacka sardeller och kapris. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut rundlar av smördegen, 7–8 centimeter i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Fördela röran på ena halvan av varje rundel. Vik över degen till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och strö på sesamfrön.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Servera nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök