Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Empanadas

Empanadas är sydamerikanska små piroger. Vi har fyllt dem med kalvfärs, svarta oliver och rosmarin.

Empanadas
Empanadas
Empanadas
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 5,5 dldinkelmjöl
  • 0,3 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1äggula
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,5 dlolivolja
  • mjöl- till utbakning
  • 1ägg- till pensling
  • 300 gkalvfärs
  • 2 smågula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1,5 dlsvarta oliver- urkärnade
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 1 mskrosmarin- finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fyllning: Skala och finhacka löken och fräs den gyllene i olivolja. Fräs köttfärsen och salta en aning. Blanda färsen med löken. Pressa i vitlöken och tillsätt grovhackade oliver, chiliflakes, rosmarin och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

  2. Deg: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt äggula, mjölk och olivolja och arbeta till en fast deg.

  3. Dela degen i 16 bullar. Kavla ut varje bulle till en rundel med cirka 10 centimeter i diameter.

  4. Klicka på 1-2 msk fyllning i mitten av rundeln och vik till en halvmåne. Tryck till kanten först med fingret och sedan med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och grädda på 225 grader i cirka 10-12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök