Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Empanadas är sydamerikanska små piroger. Vi har fyllt dem med kalvfärs, svarta oliver och rosmarin.
Fyllning: Skala och finhacka löken och fräs den gyllene i olivolja. Fräs köttfärsen och salta en aning. Blanda färsen med löken. Pressa i vitlöken och tillsätt grovhackade oliver, chiliflakes, rosmarin och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
Deg: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt äggula, mjölk och olivolja och arbeta till en fast deg.
Dela degen i 16 bullar. Kavla ut varje bulle till en rundel med cirka 10 centimeter i diameter.
Klicka på 1-2 msk fyllning i mitten av rundeln och vik till en halvmåne. Tryck till kanten först med fingret och sedan med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och grädda på 225 grader i cirka 10-12 minuter.
Recept från Mitt kök