Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 18g
Kolhydrater: 59g
Empanadas med bönor och kålsallad är bönfyllda piroger. Pajdegen som blir över kan läggas över urkärnade äpplen, päron eller plommon. Strö över lite strö- eller pärlsocker och grädda i ugnen. Servera med glass eller vaniljsås.
Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Låt bönor och majs rinna av. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt bönor och majs. Rör i crème fraichen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Rulla ut degen och ta ut fyra rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela bönröran på degen och vik ihop till piroger. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.
Grädda empanadas mitt i ugnen ca 15 min.
Sallad: Strimla kålen fint, gärna på mandolin. Krama in olja, 1/2 msk vinäger och 1/2 tsk salt i kålen med händerna.
Servera empanadas med salladen.