Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Empanadas med bönor och kålsallad

Empanadas med bönor och kålsallad är bönfyllda piroger. Pajdegen som blir över kan ­läggas över urkärnade äpplen, päron eller plommon. Strö över lite strö- eller pärlsocker och grädda i ugnen. Servera med glass eller vaniljsås.

Empanadas med bönor och kålsallad
Empanadas med bönor och kålsallad
Empanadas med bönor och kålsallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5pajdeg- kyld, (à 250 g)
  • 1gul lök
  • 1 förpröda bönor (kidney beans)- (190 g)
  • 1 burkmajs- (140 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Pensling

  • 1ägg

Sallad

  • 250 grödkål
  • 1 mskrapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Låt bönor och majs rinna av. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt bönor och majs. Rör i crème fraichen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Rulla ut degen och ta ut fyra rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela bönröran på degen och vik ihop till piroger. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.

  3. Grädda empanadas mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Sallad: Strimla kålen fint, ­gärna på mandolin. Krama in olja, 1/2 msk vinäger och 1/2 tsk salt i ­kålen med händerna.

  5. Servera empanadas med ­salladen.

Vad tyckte du om receptet?