Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elotes med nachocrust

Elotes är mexikansk streetfood. Nygrillade majskolvar penslas med majonnäs och rullas i riven ost. I den här varianten är osten utbytt mot krossade majschips. Har du inte plockat fram grillen än kan du koka majskolvarna i stället för att grilla dem.

Elotes med nachocrust
Elotes med nachocrust
Elotes med nachocrust
Elotes med nachocrust. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4majskolvar- färska eller frysta och tinade
  • 1lime
  • 1 krukakoriander
  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 tskchipotlepasta- eller -pulver
  • 2 krmsalt
  • 100 gnachochips

Gör så här

  1. Koka eller grilla majskolvarna. 

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Hacka koriandern. Blanda majonnäs, limeskal, limesaft och koriander. Skala och pressa i vitlöken. Smaka av med chipotle och krydda med salt.

  3. Krossa eller mixa nachochipsen till ett pulver i matberedare.

  4. Pensla majskolvarna med chilimajonnäsen. Strö över eller rulla majskolvarna i nachocrusten och servera.

Vad tyckte du om receptet?