Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Elotes är mexikansk streetfood. Nygrillade majskolvar penslas med majonnäs och rullas i riven ost. I den här varianten är osten utbytt mot krossade majschips. Har du inte plockat fram grillen än kan du koka majskolvarna i stället för att grilla dem.
Koka eller grilla majskolvarna.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Hacka koriandern. Blanda majonnäs, limeskal, limesaft och koriander. Skala och pressa i vitlöken. Smaka av med chipotle och krydda med salt.
Krossa eller mixa nachochipsen till ett pulver i matberedare.
Pensla majskolvarna med chilimajonnäsen. Strö över eller rulla majskolvarna i nachocrusten och servera.