Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ekots chokladtårta med torkade tranbär

Baka i springform och servera som tårta eller skär upp och bjud den som konfekt.

Ekots chokladtårta med torkade tranbär
Ekots chokladtårta med torkade tranbär
Ekots chokladtårta med torkade tranbär

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 3ägg
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 250 gmörk choklad- mörk (Valrhona Guanaja)
  • 1,5 dlpistaschnötter
  • 1,5 dltranbär- torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° (160° varmluft). Spänn fast ett papper i en 24 cm form med löstagbar kant.

  2. Smält smöret med chokladen över låg värme i en kastrull.

  3. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner vetemjölet, och rör ner det smälta chokladsmöret.

  4. Tillsätt tranbär och pistaschnötter och rör om.

  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös inuti. Låt den kallna helt innan den lossas från formen.

Vad tyckte du om receptet?