Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ekologisk lime- och citronkyckling

Bosarpkyckling är Kravmärkt och fantastiskt god. Den goda smaken kostar lite extra, men är väl värd varje krona. Kycklingen finns att köpa i vissa Coopbutiker.

Ekologisk lime- och citronkyckling
Ekologisk lime- och citronkyckling
Ekologisk lime- och citronkyckling

Ingredienser

  • 2bosarpskycklingar- stora
  • 1,5 dlolivolja
  • 7lime
  • 4citrongrässtjälkar
  • 4 tsksambal oelek
  • 4vitlök- klyftor, pressade
  • 20limeblad
  • 1 mskhonung
  • 1 mskhavssalt

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i portionsbitar och ta bort skinnet. Häll oljan i en skål och pressa i lime. Finhacka citrongräset och lägg ner det i marinaden tillsammans med sambal oelek, vitlök, limeblad, honung och salt.

  2. Blanda runt och lägg ner kycklingbitarna. Låt det marinera täckt i kylen 6-8 tim.

  3. Sätt ugnen på 225°. Lägg ner kycklingen med marinaden i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter tills den är genomstekt. Strö ev på salt vid servering.

Vad tyckte du om receptet?