Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Egg Masala

Recept på Egg Masala. Spännande rätt där kokta ägg steks i olja tills de får en krispig yta.

Egg MasalaEgg MasalaEgg Masala

Ingredienser

  • 8ägg
  • 2 mskrapsolja- + 3 msk
  • 2rödlökar
  • 23 cmingefära- färsk
  • 1 krukagräslök
  • 2 tsksenapsfrön- bruna
  • 2 tskspiskummin- hel
  • 1 förptomater- krossade (390 g)
  • 1,5 dlvatten
  • 1 mskgurkmeja
  • 2 tskgaram masala
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Koka äggen ca 8 min. Spola av med kallt vatten och skala dem.

  2. Stek äggen i 2 msk olja i en djup stekpanna tills de blir krispiga och gyllenbruna på alla sidor. Ta upp äggen och låt dem rinna av på hushållspapper.

  3. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran. Hacka gräslöken.

  4. Fräs lök, ingefära, gräslök, senapsfrön och spiskummin i 3 msk olja tills löken blir genomskinlig. Häll i tomater och vatten. Tillsätt 1 tsk gurkmeja, garam masala, socker och salt. Låt sjuda utan lock ca 10 min.

  5. Lägg äggen i röran. Hacka och strö över koriandern och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Lobsang Dhamchoe