Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Egg in a cloud – bästa frukosten och brunchrätten!

Här är en film på hur du enkelt gör äggrätten egg in a cloud. Variera smaksättningen med riven parmesan, cayennepeppar, gräslök eller något annat du gillar!

Media laddas

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 krmsalt
  • 3 mskparmesan- riven

Garnering

  • gräslök- hackad
Recept och film på hur du gör egg in a cloud. En perfekt frukost- eller brunchrätt som du kan variera efter smak!Recept och film på hur du gör egg in a cloud. En perfekt frukost- eller brunchrätt som du kan variera efter smak!Recept och film på hur du gör egg in a cloud. En perfekt frukost- eller brunchrätt som du kan variera efter smak!
Recept och film på hur du gör egg in a cloud. En perfekt frukost- eller brunchrätt som du kan variera efter smak! Foto: Malin Turunen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 °. Separera äggen och lägg gulorna försiktigt i varsin skål. Om gulan spräcks får du börja om.

  2. Vispa vitorna till raklödderhårt skum. Salta.

  3. Riv över parmesanen och vänd försiktigt ned i vitan.

  4. Gör två fluffiga moln på ugnsplåt med bakplåtspapper på. Gör en grop i mitten och häll i äggulan.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills äggen fått en gyllene färg. Garnera med gräslök

Vad tyckte du om receptet?