Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.



Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 8g
Protein: 5g
Kolhydrater: 27g
Recept på bröd med hasselnötter och gojibär. Efter jäsning fryses brödet ner. Bara att ta fram och grädda strax före frukost. Nyttiga gojibär rika på antioxidanter, kalcium och C-vitamin har blandats ner i brödet.
Rosta nötterna i torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka nötterna grovt. Skär aprikoserna i små tärningar.
Smula jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt 2 msk olja, nötter, aprikoser, gojibär, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den väl. Dela degen i 15 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Pensla med olja och strö på frön. Täck över med plastfolie.
Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in.
Sätt ugnen på 250°. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen ca 15 min.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.