tillagning: 20 minuter jäsning: 30 minuter i ugn: 10 minuter Aktiv tid c:a 20 minuter
(Betyg: 3,9 · 7 röster)
Efterrättspizza med äpplen och amaretto är god som dessert. Svenska äpplen grillas på pizzan med muscovadosocker, amaretto och hasselnötter. Toppa med en rejäl klick vaniljglass.
Sätt ugnen på 250°. Dela degen i åtta bitar och kavla ut dem till tunna pizzor. Pensla med olja. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Halvera nötterna.
Lägg äpple och nötter på pizzorna. Strö på muscovadosockret. Droppa över amaretto och pressa på citronsaft.
Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 12 min, tills de fått fin färg.
Ta pizzorna ur ugnen. Lägg på en skopa vaniljglass och servera genast.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 7 röster)
Recept av Johan Hedberg
Johans tips!
Till barnen i sällskapet bör man skippa amaretton. Det mesta av alkoholen dunstar vid tillagning, men smaken brukar inte vara så populär.
Andra saker som är goda på den här pizzan är färska victoriaplommon, rabarber och päron.