Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Edamamehummus med dukkahströssel passar bra att servera som förrätt. Hummusen kan sparas i burk med tättslutande lock 2–3 dagar. Dukkah är ett egyptiskt nöt- och fröströssel som är en god smaksättare till grönsaker.
Skölj kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärter, vitlök, edamamebönor (spara några till garnering) och ärter. Droppa i oljan. Krydda med salt och peppar.
Dukkahströssel: Hacka hasselnötterna. Stöt kryddorna i mortel. Blanda nötterna med kryddor och sesamfrön. Rosta blandningen lätt i en torr stekpanna. Tillsätt salt. Låt kallna.
Lägg hummusen i en skål. Ringla över olja och garnera med mynta. Strö över lite av dukkahströsslet, servera resten i en skål.
Skala morötterna. Skär morötter och gurka eller selleri i stavar. Ansa rädisorna. Servera grönsakerna med hummus och dukkahströssel.