Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Edamamehummus med avokado

Hummus görs vanligen på kikärtor. Här är huvudingrediensen edamamebönor. Om man vill ha hummusen lite syrligare så kan man droppa i lite citron eller limesaft.

Edamamehummus med avokado
Edamamehummus med avokado
Edamamehummus med avokado
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gkikärter
  • 300 gedamamebönor- spar några till garnering
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 2avokado
  • 1 msktahini (sesampasta)- (sesamfröpasta)
  • 3 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • spenat- eller riven sallad
  • cashewnötter
  • hampafrön- eller sesamfrön
  • evblommor- ätliga att garnera med, till exempel pelargon eller mynta

Gör så här

  1. Edamamehummus: Mixa kikärterna, edamamebönorna och vitlöken.

  2. Skala och kärna ur avokadon och mixa den med kikärterna och bönorna. Tillsätt tahini och droppa i lite olivolja i taget. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servering: Lägg sallad eller spenat i en skål och lägg i den gröna hummusen. Strö över hackade cashewnötter, garnera med edamamebönor, frön och eventuellt blomblad eller färsk mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök