Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Edamamecrostini med citron och basilika

Mal lite svartpeppar över och garnera med basilika. Prova även med kokta bondbönor till denna edamamecrostini med citron och basilika.

Edamamecrostini med citron och basilikaEdamamecrostini med citron och basilikaEdamamecrostini med citron och basilika

Edamamecrostini med citron och basilika

  • 2 dledamamebönor- frysta skalade
  • 4surdegsbröd- små skivor
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 3 mskolivolja
  • 1,5 dlparmesan- grovriven
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Tina bönorna och tryck ut dem ur sina skidor. Lägg bönorna i en skål och krossa dem lätt med en gaffel. Skala och pressa i 1 vitlöksklyfta. Tillsätt citronskal, 2 msk olja och salt och peppar.

  3. Pensla bröden med 1 msk olja på båda sidor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla mitt i ugnen ca 10 min, tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Skala och halvera 1 vitlöksklyfta. Gnid vitlöksklyftan på bröden.

  4. Toppa bröden med bönröran och strö över parmesan. Garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?