Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på éclairer med ost. Flower sprouts är en korsning av brysselkål och grönkål, med frissiga blad och nötig smak. Hittar du inte dem kan du ta brysselkål i stället.
Sätt ugnen på 200°. Riv osten. Koka upp smör och vatten. Tillsätt mjölet och vispa slätt. Ta kastrullen åt sidan. Vispa i äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Blanda i ost och salt.
Fyll smeten i en spritspåse med krusig tyll. Spritsa ut avlånga éclairer, ca 5 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min, öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden. Låt éclairerna kallna på galler.
Förväll flower sproutsen i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.
Halvera skinkskivorna och vik ihop dem. Klipp ett jack i éclairerna och lägg i en senapsklick. Peta in en skinkbit och flower sprouts i varje éclair strax före servering.