Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Éclairer med nougatkräm är en dröm för dig som gillar nougat och hasselnötter. Var noga med momenten i receptet, och håll koll på temperaturen på plattan. Det är viktigt för att krämen inte ska skära sig.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Vispa upp äggulorna med sockret. Häll mjölken i en kastrull och koka upp. Häll den kokande mjölken över äggsmeten under vispning.
Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud tills krämen tjocknar. Den ska inte koka, då är det risk att den skär sig.
Grovhacka nougaten och lägg i en skål. Smält i mikron. Blanda ner nougaten lite i taget i äggsmeten. Lyft upp gelatinbladet och smält det i lite av ägg- och nougatsmeten. Rör ner resten av krämen. Häll upp i en skål.
Vispa grädden lätt och rör ner i nougatsmeten. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
Vispa upp nougatkrämen och fyll en spritspåse. Låt stå i kylen tills det är dags att fylla petits-chouxerna.
Blanda 1/2 dl florsocker och vattnet. Blanda nötter och 1/2 msk florsocker.
Skär av toppen på petits-chouxerna. Spritsa i nougatkräm. Stryk lite florsockerglasyr på locket och strö över nötterna.