Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Éclairer med nougatkräm

Éclairer med nougatkräm är en dröm för dig som gillar nougat och hasselnötter. Var noga med momenten i receptet, och håll koll på temperaturen på plattan. Det är viktigt för att krämen inte ska skära sig.

Éclairer med nougatkrämÉclairer med nougatkrämÉclairer med nougatkräm
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 12petits-chouxer- se recept
  • 1gelatinblad
  • 2äggulor
  • 1 mskströsocker
  • 1,5 dlmjölk
  • 50 gguldnougat
  • 1 dlvispgrädde

Garnering

  • 0,5 dlflorsocker- + 1/2 msk + 1 msk
  • 1 tskvatten
  • 0,5 dlhasselnötter- hackade

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Vispa upp äggulorna med sockret. Häll mjölken i en kastrull och koka upp. Häll den kokande mjölken över äggsmeten under vispning.

  2. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud tills krämen tjocknar. Den ska inte koka, då är det risk att den skär sig.

  3. Grovhacka nougaten och lägg i en skål. Smält i mikron. Blanda ner nougaten lite i taget i äggsmeten. Lyft upp gelatinbladet och smält det i lite av ägg- och nougatsmeten. Rör ner resten av krämen. Häll upp i en skål.

  4. Vispa grädden lätt och rör ner i nougatsmeten. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  5. Vispa upp nougatkrämen och fyll en spritspåse. Låt stå i kylen tills det är dags att fylla petits-chouxerna.

  6. Blanda 1/2 dl florsocker och vattnet. Blanda nötter och 1/2 msk florsocker.

  7. Skär av toppen på petits-chouxerna. Spritsa i nougatkräm. Stryk lite florsockerglasyr på locket och strö över nötterna.

Vad tyckte du om receptet?