Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Eclairer med fläderfyllning och glasyr är en fransk liten bakelse. Eclairerna kan bakas och frysas in. Vill du inte göra saltade citroner kan det ersättas med pressad citron.
Sätt ugnen på 200°. Koka upp mjölk, vatten, smör, salt och socker. Ta kastrullen från värmen. Sikta ner mjölet och rör kraftigt. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan och fortsätt röra tills smeten är kompakt och glansig och släpper från kastrullkanten. Häll smeten i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Varje ägg ska arbetas in ordentligt innan nästa tillsätts.
Häll degen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa längder, ca 8 cm långa, på en plåt med silikonmatta.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt eclairerna kallna på galler.
Fyllning: Blanda ägg, saft, juice och majsstärkelse i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Mixa i smöret med mixerstav. Låt fyllningen kallna och lägg den i en spritspåse.
Frosting: Vispa florsocker och äggvita till en fast frosting. Lägg den i en spritspåse med en liten pip.
Glasyr: Blanda florsocker och vatten.
Gör ett litet hål i kanten på eclairerna och fyll dem med fläderkräm. Ringla över glasyren. Spritsa på frostingen som små blommor på eclairerna.