Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Éclairer med choklad

Recept på éclairer med choklad av Roy Fares. Éclairer görs av likadan deg som petits-choux. En fluffig dröm som här fylls med chokladkräm.

Éclairer med choklad
Éclairer med choklad
Éclairer med choklad
Éclairer med choklad Foto: Charlie Drevstam

Éclairer med choklad

  • 1,5 dlvatten
  • 1,5 dlmjölk
  • 100 gsmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 4ägg
  • 50 gmandelflarn

chokladkräm

  • 100 gmörk choklad- (70%)
  • 2äggulor
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2,5 dlmjölk
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 50 gsmör- osaltat

Garnering

  • 25 gmörk choklad- (70%)
  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en annan bunke. Koka upp mjölk och grädde och häll det över äggulorna. Blanda väl. Häll tillbaka i kastrullen.

  2. Sänk värmen och sjud under omröring tills krämen tjocknat, ca 2 min. Häll krämen över chokladen och klicka i smöret. Blanda väl till en slät kräm. Låt kallna i kylen.

  3. Kakor: Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull. Sänk värmen och blanda sedan i mjölet. Rör till ­en slät smet. Ta kastrullen från plattan och blanda i ett ägg i taget, använd gärna elvisp.

  4. Fyll smeten i en strut med slät tyll. Spritsa ut runda éclairer på en plåt med bakplåtspapper. Strö på mandelflarn. Sätt plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda ca 30 min. Låt éclairerna kallna på galler.

  5. Gör ett litet snitt i éclairerna och spritsa i chokladkrämen. Smält den mörka chokladen till garnering. Ringla den över éclairerna. Pudra över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Roy Fares: