Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på éclairer med choklad av Roy Fares. Éclairer görs av likadan deg som petits-choux. En fluffig dröm som här fylls med chokladkräm.
Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en annan bunke. Koka upp mjölk och grädde och häll det över äggulorna. Blanda väl. Häll tillbaka i kastrullen.
Sänk värmen och sjud under omröring tills krämen tjocknat, ca 2 min. Häll krämen över chokladen och klicka i smöret. Blanda väl till en slät kräm. Låt kallna i kylen.
Kakor: Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull. Sänk värmen och blanda sedan i mjölet. Rör till en slät smet. Ta kastrullen från plattan och blanda i ett ägg i taget, använd gärna elvisp.
Fyll smeten i en strut med slät tyll. Spritsa ut runda éclairer på en plåt med bakplåtspapper. Strö på mandelflarn. Sätt plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda ca 30 min. Låt éclairerna kallna på galler.
Gör ett litet snitt i éclairerna och spritsa i chokladkrämen. Smält den mörka chokladen till garnering. Ringla den över éclairerna. Pudra över florsocker vid servering.