Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här fantastiskt goda bakverket görs på pâte à choux, där degen först hettas upp i en kastrull på spisen innan den gräddas i ugnen. Bred på en chokladglasyr och fyll med nötkräm, vispad grädde och jordgubbar.
Pâte à choux: Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp mjölk, vatten, salt, socker och smör. Ta av kastrullen från plattan när det börjar koka.
Sikta i mjölet och rör kraftigt med en träslev. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör tills smeten börjar släppa från kanterna. Ta av från värmen och rör i ett ägg i taget, rör kraftigt emellanåt så att äggen arbetas in ordentligt.
Fyll upp en spritspåse med rundtyll och spritsa 10 avlånga längder, cirka 12–14 centimeter långa på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter tills längderna börjar få lite ljusbrun färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Chokladglasyr: Hacka och lägg chokladen i en skål.
Koka upp grädde och sirap, häll den varma grädden över chokladen. Rör tills all choklad smält.
Låt glasyren svalna och tjockna något. Stryk den över éclairen med en palett eller spritsa över med en platt tyll.
Låt glasyren stelna, det tar några timmar i rumstemperatur.
Fyllning: Vispa grädden och fyll i en spritspåse. Dela éclairen på längden, bred nötkräm eller spritsa på insidan, spritsa på grädden. Skiva jordgubbarna och lägg ovanpå grädden.
Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!
Recept från Mitt kök