Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ebbas knäcke

Hembakat knäckebröd är alltid uppskattat och förvånansvärt lättbakat. Servera med en örtkryddad färskost.

Ebbas knäcke
Ebbas knäcke
Ebbas knäcke
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2 dlvatten
  • 3 mskmatolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskhonung
  • 3 dlvetemjöl
  • 2,5 dlrågmjöl- fint
  • mjöl- till utbakning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Smula grader, fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, olja och honung.

  3. Blanda ner mjölet och arbeta till en deg. Degen behöver inte jäsa.

  4. Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma delarna till längder och dela varje längd i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar cirka 15 cm i diameter. Nagga dem och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar.

  5. Grädda dem i cirka 5 minuter i mitten av ugnen. Passa noga så att de ej bränns.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök