Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hembakat knäckebröd är alltid uppskattat och förvånansvärt lättbakat. Servera med en örtkryddad färskost.
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula grader, fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, olja och honung.
Blanda ner mjölet och arbeta till en deg. Degen behöver inte jäsa.
Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma delarna till längder och dela varje längd i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar cirka 15 cm i diameter. Nagga dem och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar.
Grädda dem i cirka 5 minuter i mitten av ugnen. Passa noga så att de ej bränns.
Recept från Mitt kök