Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dutch baby pancake, även kallad tysk pannkaka, är en ugnspannkaka som fluffar upp ordentligt i ugnen. Den går fort att göra, alla ingredienser läggs i en mixer och mixas samman. Använd gärna en stor eller flera mindre pannor som går in i ugnen, men tänk på att allt måste vara ugnståligt, t ex pannor av gjutjärn. Smeten räcker till 4 mindre pannkakor.
Sätt ugnen på 225°. Ställ in stekpannan eller -pannorna i ugnen så att de blir riktigt varma.
Lägg ägg, mjölk, mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en mixer eller matberedare och mixa till en klumpfri smet. Låt smeten stå och svälla i ca 15 min.
Ta ut den heta stekpannan ur ugnen. Lägg smöret i pannan och låt det smälta runt. Häll i smeten. Ställ in pannan i ugnen och grädda tills pannkakan är fluffig och har fått fin färg i ca 10 min för en liten stekpanna, i ca 20 min för en stor.
Strö blåbär över pannkakan och pudra över florsocker. Servera med vispad grädde.