Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Durralimpa med mörk sirap

Glutenfritt! Det här är ett härligt smakrikt och fylligt matbröd som penslas med sirap direkt när det kommer ut ur ugnen. Ät det gärna till frukost med ost och marmelad.

Durralimpa med mörk sirap
Durralimpa med mörk sirap
Durralimpa med mörk sirap
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 30 gjäst
  • 4 dlvatten- ljummet
  • 250 gkvarg
  • 1 tsksalt
  • dlsirap- mörk
  • 1 dlpofibrer
  • 1 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tskanisfrö- mald i mortel
  • 10 dldurramjöl
  • 2 msksirap- mörk
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på det ljumna vattnet och kvargen. Tillsätt salt, sirap, pofiber, psylliumfrömjöl och anis. Arbeta in durramjölet lite i taget. Låt degen jäsa i 40 minuter under en bakduk.

  3. Forma degen till en längd, knåda inte, och lägg längden i en jäskorg mjölad med durramjöl. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

  4. Vänd upp degen på en plåt med ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 50–55 minuter.

  5. Blanda sirap och vatten och pensla brödet direkt när det kommer ut från ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök