Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dumplings är enkelt och gott att göra för hela familjen!
Tips
Har du ingen bambukorg, så använd ett durkslag eller ångtillsats för grönsaker att ånga knytena.
Hacka svamp och sallads-kål. Blanda i en skål med 1/2 tsk salt och låt stå 10 minuter. Låt rinna av i en sil och vrid ur vätska i en handduk.
Skiva salladslöken. Blanda svamp, kål, salladslök, fläskfärs, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och soja till en jämn smet i en bunke.
Lägg en degplatta i handen. Fukta övre kanten på plattan med ett finger doppat i vatten. Lägg cirka 2 tsk fyllning i mitten på en degplatta.
Vik ihop degplattan till en halvcirkel och tryck ihop i mitten. Vik in den yttersta delen till ett veck mot mitten och tryck ihop.
Forma två veck till och tryck ihop mot degplattans kant. Gör likadant från andra sidan. Tryck till med tummarna och förslut knytet ordentligt.
Ställ bambukorgen i botten på en gryta med cirka 2 centimeter kokande vatten. Pensla korgbotten invändigt med olja och ånga knytena, 7-8 minuter, i omgångar. Blanda ihop dippsåsen.
Nyångade dumplings serverade med dipsås, kokta haricots verts och edamamebönor.
Recept från Mitt kök