Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås. Dumplings kan göras i förväg och styckfrysas.
Dippsås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser.
Finstrimla vitkålen. Skala och finstrimla moroten. Skär av ca 4 cm av rotbiten på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finstrimla det. Strimla salladslöken. Stek vitkål, citrongräs och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt ingefära och krydda med salt och peppar.
Lägg ut wontonarken och lägg ca 1 msk fyllning på varje. Tryck ihop och vecka kanten. Fortsätt tills fyllningen är slut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Stek dumplingsen i 2 msk olja ca 2 min runt om. Servera med dippsåsen.