Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dumplings med vietnamesisk dippsås

Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås. Dumplings kan göras i förväg och styckfrysas.

Dumplings med vietnamesisk dippsås
Dumplings med vietnamesisk dippsås
Dumplings med vietnamesisk dippsås
Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 25 arkwontondeg- (ca 8 x 8 cm)
  • 200 gvitkål
  • 1morot
  • 1citrongräs
  • 1salladslök
  • 1 mskrapsolja- + 2 msk
  • 1 mskingefära- finriven
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dippsås

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskfisksås- vegetarisk
  • 1 msklime- pressad
  • 1 dlvatten
  • 2 mskrårössocker

Gör så här

  1. Dippsås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser.

  2. Finstrimla vitkålen. Skala och finstrimla moroten. Skär av ca 4 cm av rotbiten på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finstrimla det. Strimla ­salladslöken. Stek vitkål, citron­gräs och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt ingefära och krydda med salt och peppar.

  3. Lägg ut wontonarken och lägg ca 1 msk fyllning på varje. Tryck ihop och vecka kanten. Fortsätt tills fyllningen är slut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Stek dumplingsen i 2 msk olja ca 2 min runt om. Servera med dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?