Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dumplings med svamp och tofu är goda vegetariska dumplings. Svamp och salladskål är en vanlig fyllning i dumplings. Här har även tofu blandats ner för att göra dem extra matiga.
Skiva svampen. Finstrimla salladskål och vitkål. Bryn svampen i olja. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt sal-ladskål och vitkål. Fräs ytterligare 3–5 min. Tillsätt edamamebönor, ingefära, soja och vinäger.
Riv tofun på rivjärnets grövsta sida och blanda ner i kålfyllningen.
Fyll degarken med 1 msk fyllning vardera. Fukta kanten med lite vatten och nyp ihop degen i små veck. Pressa bort luft innan de stängs helt. Lägg dem på ett bakplåtspapper pudrat med vetemjöl. Fortsätt tills alla är fyllda.
Koka upp vatten i botten på en kastrull. Lägg några sallads-kålsblad i botten på en ånginsats av bambu eller metall. Lägg ner dumplings, så många som får plats utan att de stöter ihop. Ställ korgen i grytan och lägg på lock. Ånga ca 8 min.
Servera med sesamfrön, het tomatchutney och soja.