Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dumplings med svamp och tofu

Dumplings med svamp och tofu är goda vegetariska dumplings. Svamp och salladskål är en vanlig fyllning i dumplings. Här har även tofu blandats ner för att göra dem extra matiga.

Dumplings med svamp och tofu
Dumplings med svamp och tofu
Dumplings med svamp och tofu
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 30wontondegplattor- eller dumplingdegplattor
  • 100 gshiitakesvamp- färsk eller blötlagd
  • 100 gsalladskål
  • 100 gvitkål
  • 2 mskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 100 gedamamebönor
  • 1 mskingefära- riven
  • 2 msksoja- kinesisk
  • 1 mskrisvinäger
  • 100 gtofu- fast

Till kokning

  • salladskålsblad- hela

Tillbehör

  • 1 tsksesamfrön
  • tomatchutney- het, se recept
  • soja- kinesisk

Gör så här

  1. Skiva svampen. Finstrimla salladskål och vitkål. Bryn svampen i olja. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt sal-ladskål och vitkål. Fräs ytterligare 3–5 min. Tillsätt edamamebönor, ingefära, soja och vinäger.

  2. Riv tofun på rivjärnets grövsta sida och blanda ner i kålfyllningen.

  3. Fyll degarken med 1 msk fyllning vardera. Fukta kanten med lite vatten och nyp ihop degen i små veck. Pressa bort luft innan de stängs helt. Lägg dem på ett bakplåtspapper pudrat med vetemjöl. Fortsätt tills alla är fyllda.

  4. Koka upp vatten i botten på en kastrull. Lägg några sallads-kålsblad i botten på en ånginsats av bambu eller metall. Lägg ner dumplings, så många som får plats utan att de stöter ihop. Ställ korgen i grytan och lägg på lock. Ånga ca 8 min.

  5. Servera med sesamfrön, het tomatchutney och soja.

Vad tyckte du om receptet?