Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
På Sigtunahöjden väljer man att fritera dumplings. Om du ångkokar dem i stället tar det 8–10 min.
Lägg vetemjölet i en bunke. Tillsätt teet, lite i taget, och arbeta ihop till en deg. Ta upp degen på en bänk och knåda den smidig, ca 5 min. Lägg tillbaka degen i bunken, täck med fuktig handduk och låt degen vila under tiden som fyllningen görs.
Blanda färsen väl med alla ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i ca 30 bitar. Rulla dem till bollar. Kavla ut bitarna, på mjölad bänk, till ca 6 cm runda plattor. Lägg ca 1 tsk av fyllningen på mitten och nyp ihop degen. Hit går bra att förbereda.
Blanda ättiksprit, vatten och socker i en kastrull. Värm tills sockret smält. Låt svalna något och tillsätt chili och vitlök. Låt kallna.
Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i strimlor, ca 5 mm breda och 5 cm långa. Skala och strimla morötterna i samma storlek som gurkan. Lägg grönsakerna i lagen och låt marinera minst 1 timme.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera några dumplings åt gången, ca 3 min beroende på storlek. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera direkt tillsammans med grönsakerna.