Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här hyllar vi minnet av Dumleklubban (som precis slutat tillverkas) med en Dumlekolasås. Såsen håller sig bra i kylen om det nu skulle bli något över. Allra godast är den varm eller ljummen med vaniljglass och färska jordgubbar.
Rör samman kakao, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min, rör då och då. Halvera kolorna på mitten.
Lägg ner 5 kolabitar i såsen. Värm såsen på låg värme. Rör långsamt tills kolorna smälter. Upprepa med resterande kolor. Rör tills såsen blir helt slät. Såsen ska inte koka.
Häll kolasåsen i en glasburk eller servera den direkt med vaniljglass och jordgubbar. Förvara såsen i burk med tättslutande lock. Den håller flera veckor i kyl.