Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dumlekakor – enkelt recept

Dumlekakor är makalöst gott! Dessutom är de barnsligt enkla att baka. Här är vårt bästa recept!

Media laddas

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 24Dumlekolor
  • 1 askNobless
Foto: Jorunn AmcoffFoto: Jorunn AmcoffFoto: Jorunn Amcoff
Foto: Jorunn Amcoff

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. (Du kan även använda rumsvarmt smör om du vill.)

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll sedan i smöret och blanda till en deg.

  3. Låt degen vila i kylen i 20-30 minuter.

  4. Placera ut 24 kakformar på en plåt. Ta fram degen och dela den i 24 små delar. Rulla varje del till en boll och lägg en boll i varje form. Tryck ner en dumlekola i varje boll. Du behöver inte trycka ner kolan helt och hållet. Det gör ingenting om kakan går sönder – den kommer gräddas ihop.

  5. Grädda kakorna på 200 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.

  6. Ta ut plåten och lägg en noblesse på varje kaka, så att den smälter.

  7. Låt kakorna svalna innan du äter dem. Ät och njut!

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

 

Recept från Mitt kök