Läs också:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dumlekakor är makalöst gott! Dessutom är de barnsligt enkla att baka. Här är vårt bästa recept!
Smält smöret i en kastrull. (Du kan även använda rumsvarmt smör om du vill.)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll sedan i smöret och blanda till en deg.
Låt degen vila i kylen i 20-30 minuter.
Placera ut 24 kakformar på en plåt. Ta fram degen och dela den i 24 små delar. Rulla varje del till en boll och lägg en boll i varje form. Tryck ner en dumlekola i varje boll. Du behöver inte trycka ner kolan helt och hållet. Det gör ingenting om kakan går sönder – den kommer gräddas ihop.
Grädda kakorna på 200 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Ta ut plåten och lägg en noblesse på varje kaka, så att den smälter.
Låt kakorna svalna innan du äter dem. Ät och njut!
Läs också:
Recept från Mitt kök